Golfia pidetään vaikeana lajina. Tosiasiassa kaikki voivat oppia golfia, myös vajaakuntoiset. Aikaa säästää ja turhautumista välttää parhaiten, jos oppia antaa osaava henkilö. Kostioniemessä alkeisopetusta antavat osuuskunnan amatööriohjaajat ja GolfPro. Alkeiden opettelun jälkeen voidaan  siirtyä pelaamaan Kostioniemessä tai muilla Pay&Play -kentillä.

GREEN CARD

Golffarin ajokortti Green Card ja golfseuran jäsenyys ovat vähimmäisvaatimus päästä pelaamaan täysimittaisilla golfkentillä.
Green Card -kurssin vetää Kostioniemessä Golf PGA-Pro.
Kostioniemessä ei ole golf-seuraa, mutta täällä  järjestettävillä alkeiskursseilla, tilauskursseilla tai yksityistunneilla on mahdollisuus saavuttaa em. taidot ja suorittaa Green Card kortti. Sen jälkeen voi hakeutua johonkin Suomen golf-liiton jäsenseuraan ja pelata kaikilla kentillä Suomessa ja ulkomailla.

VÄLINEET

Kentällä on vuokrattavana mailoja ja myytävänä pelipalloja. Harjoittelua varten saa korillisen  harjoituspalloja 2 eurolla range-harjoitusalueella. Harrastuksen voi aloittaa yksin tai mukavasti kavereiden kanssa. Turvallisuuden varmistamiseksi on ilmoitustaululla olevia ohjeita noudatettava. Alle 10 v. lapset on oltava vanhempien (väh. 15 v.) valvonnassa.