Mailahuollon lisätiedot

GOLFMAILAT KUNTOON

 

Aloittelevankin golfarin on syytä valita mailat itselleen huolella:

Mailan tulee olla sopivan pitkä. Suuntaa-antava mitta on ranteesta maahan, jonka mukaan valitaan taulukosta vastaava pituus eri mailoille. Pitkä maila ei tarkoita pitkiä lyöntejä. Peukalosääntö on: Lyhyemmällä mailalla osuu palloon paremmin ja pallot pysyvät väylällä ja lentävätkin kauemmas.

Mailan pituudesta riippuen voi olla tarpeen säätää lavan ja varren liittymäkulmaa  eli LIE-kulmaa. Testilyönneillä selvitetään optimikulma setin kaikille mailoille.

Pelaajan mailanpään nopeuden mukaan valitaan mailan varren notkeus. Peukalosääntö: Mitä suurempi mailanpään nopeus sitä jäykempi varsi. Lisäksi sen mukaan valitaan draiverin nostokulma (loft). Mitä suurempi mailanpään nopeus, sitä pienempi nostokulma. Liian pieni nostokulma lyhentää lentorataa. Hyvä muistaa että suurempi nostokulma saa aikaan myös suuremman alakierteen eli suorempia lyöntejä. Mailanpään nopeus mitataan helposti yksinkertaisella tutkalla.

Mailan hitausmomentti (MOI) eli se, kuinka raskaalta maila lyödessä tuntuu, on otettava huomioon. Aiemmin puhuttiin swingipainosta, mikä on lähes sama asia. Uuden mailasetin hitausmomentit on tehtaassa jo asetettu kohdalleen niin, että kaikki mailat tuntuvat yhtä raskailta. Erillistä mailaa korvaamaan rikkoutunutta tai lisämailaa hankittaessa, on syytä mitata muiden mailojen hitausmomentti ja painottaa uusi maila samanlaiseksi. Mailan hitausmomentti mitataan automaattisella elektronisella vaa’alla.

Puumala Golf voi suorittaa kaikki yllä esitetyt mittaukset ja säädöt ammattilaiskäyttöön suunnitelluilla laitteilla. Rikkoutuneet mailat korjataan entiseen kuntoon ja gripit vaihdetaan. Golfkentän shopissamme on demomailojen lisäksi myynnissä erilaisia golftarvikkeita, palloja ja tii-tikkuja.

Mailoja valitessa kannattaa tietää, minkälaiset olisivat sopivia juuri sinulle. Myös vähän käytettyjä , hyviä mailoja on nykyään  huomattavan edullisesti saatavilla. Kaikissa näissä asioissa voit ottaa yhteyttä Timo Jokiseen, Puumala Golf, Kitulankaari 7, 52200 Puumala, +358 400 606840, info@puumalagolf.fi

Puumalagolf facebook